lunes, 5 de noviembre de 2012

Creative Commons i Copyright

A la classe de GTIC fa uns dies vam estar parlant dels drets d'autor, i difirents programes que podem utilitzar per evitar aquests copyrightshi han diferents programes que esmentaré a continuació. Però abans a classe vam onservar 4 situacions imaginàries i havíem de dir si eren correctes o incorrectes i en quin grau.
 
Vem estar mirant algunes pàgines que podem utilitar per evitar els copyrights, ja que molts cops agafem imatges, vídeos o cançons de la xarxa i les fa servir com si fossin seves, i això és il·legal.
 
Creative Commons (CC) és una organització sense ànim de lucre dedicada a reduir les barreres legals per a compartir treballs creatius.
Aquesta ofereix diferents llicències que engloben des del sistema tradicional de drets d'autor fins al domini públic L'objectiu de Creative Commons és donar opcions a aquells creadors que vulguin que terceres persones utilitzin i/o modifiquin la seva obra sota unes condicions determinades, ajudant així a reduir les barreres legals de la creativitat mitjançant la nova legislació i les noves tecnologies. Creative Commons proporciona llicències als creadors/autors per tal que estableixin els termes amb els que volen compartir les seves obres en el medi digital. No dóna llicències totalment lliures, es troba entre mig del Copyright i el Copyleft (o totalment lliure). Aquestes condicions les escull el propi autor.
De fet una llicència CC no invalida el copyright d’una obra sinó que invalida alguns drets a terceres persones amb una sèrie de condicions (quatre) que es combinen per donar lloc a diferents tipus de llicències. L’objectiu final queda resumit en estandarditzar les llicències en lloc de prohibir l’ús de les obres; conseqüentment establirà un equilibri entre els drets dels autors i els drets dels usuaris. 


Copyright és un conjunt de normes jurídiques i principis que regulen els drets morals i patrimonials que la llei concedeix als autors (els drets d'autor), pel sol fet de la creació d'una obra literària, artística, musical, científica o didàctica, estigui publicada o inèdita.



També vam veure un vídeo, Copiar no és robar i aquí us deixo la pàgina perquè el veieu:
http://www.youtube.com/watch?v=ef-OExpQEcU

No hay comentarios:

Publicar un comentario