sábado, 13 de octubre de 2012

Anàlisi d'un bloc educatiu

A partir de la lectura i comentari a classe del Llibre:Balagué Puxan, F., & Zayas, F. (2008).  Usos educatius dels blogs : Recursos, orientacions i experiències per a docents (1ª en llengua catalana ed.). Barcelona: Editorial UOC, ja tenim coneixements suficients per a poder treballar millor els blocs, per això ara en farem un anàlisi d'un.

He realitzat l'anàlisi del bloc dels nens i nenes de la cucafera, aquí en teniu l'enllaç: http://blocs.xtec.cat/infantslacucafera/

L'anàlisi que he fet jo del blog:

Quins tipus de continguts hi ha publicats i en quin format (vídeo, audio, presentacions,....):
És un bloc realitzat pels professors de l'escola Cucafera i la intenció principal del bloc és informar a les families els progressos dels seus fills a l'escola bressol i les diferents activitats que realitzen.
En el bloc hi trobem vídeos del que fan els nens a classe i imatges, junt amb explicacions dels mestres.

Com encaixa amb les diferents classificacions que trobem al llibre: Tipus de bloc, activitat que s’hi desenvolupa, interaccions possibles,...
Respecte a la classificació dels blocs segons el llibre, jo classificaria aquest bloc en un bloc d'aula, i dins dels blocs d'aula, el tipus de bloc és: blocs d'aula del professor, ja que amb aquest bloc els mestres expliquen les activitats dels nens i nenes que fan a l'escola junt amb imatges i vídeos per tal de que els pares consultin el bloc i puguin veure tot allò que fan els seus nens a l'escola.
El bloc té diferents apartats, segons classes: els cagols, el sol, els núvols i les formiguetes. Així els pares i mestres poden consultar que fan a les altres classes i agafar idees o informacions.

Quí els publica?
Els mestres de l'escola. 


Hi ha alguna estructura en el bloc? Categories, etiquetes, menús,...
Sí, aquest bloc té una estructura per pàgines: l'apartat de home (la pàgina principal), les diferents classes (els cargols, el sol, els núvols i les formiguetes) i l'espai cucafera (on els pares i mestres deixen els seus comentaris) 

Quina plataforma utilitzen?
Utilitzen la plataforma de XTEC blocs, que és un espai on tant els docents com els centres poden crear el seu propi bloc, utilitzant el seu nom d'usuari i contrasenya del portal xtec.cat  

Com són les entrades?
Són pàgines estàtiques, organitzades des de un menú a la portada i sempre són accessibles. 

Quines competències s’hi treballa?
S'hi treballa la relació família-escola.

Hi ha comentaris?
Si que hi ha comentaris, acostumen a ser de les families que comenten activitats i formulen alguna pregunta per tal de que els professors els informin.

A qui va dirigit?
Va dirigit principalment als pares dels nens que hi ha a l'escola, però també pot ser utilitzat per a gent exterior que simplement vulguin informar-se del que fan a l'escola o bé perque vulguin apuntar al seu fill en un futur o mestres d'altres escoles que vulguin agafar idees...

Hi ha blocroll?
Sí, a la part de la dreta del bloc hi ha una llista de blocs que ens poden interessar.


Per a la meva opinió és un bloc que està ben estructurat i el trobo interessant. Els blocs són una bona forma de fer arribar a la familia tot allò que fa el seu fill al dia a dia i m'agradaria que quan jo tingui fills i els porti a l'escola, des de l'escola facin un bloc on poder veure com es comporta el meu fill a l'escola, que és el que aprèn, etc. Trobo que és molt interessant. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario