sábado, 13 de octubre de 2012

Els RSS

Què són els RSS?

RSS = Really Simple Syndication

RSS és una família de formats de canals web XML utilitzat per a publicar continguts actualitzats freqüentment com ara llocs de notícies, weblogs o podcasts, i per mitjà del qual es pot compartir la informació i usar-la en altres llocs web o programes. És en essència una sindicació de continguts.
El principal avantatge del sistema és l'agilitat, ja que es fa innecessari haver de descarregar les imatges i els altres elements de la web, descarregant-ne només els titulars. I també el poder adjuntar el contingut de molts llocs web en un sol espai.
Un programa que usa RSS s'anomena agregador, i n'hi ha de molts tipus. Incrustats a navegadors web, widgets per l'escriptori, en programes de correu electrònic, en pàgines web dedicades i en programes dedicats.

Es a dir, RSS és una forma molt senzilla perquè es pugui rebre, directament en el teu ordinador o en una pàgina web online (a través d'un lector RSS) informació actualitzada sobre les teves pàgines web preferides, sense cap necessitat que hagis de visitar-les una a una. Sense que es faci res, aquesta informació s'actualitza automàticament.

Per rebre les notícies RSS la pàgina haurà de tenir disponible el servei RSS i s'haura de tenir un lector RSS.
A més, gràcies al RSS, podràs tindre reunides en un mateix lloc i a un sol clic de distància, tota la informació actualitzada de les pàgines web (Fuentes o canals RSS) que més t'interessen.

Aquí tenim un vídeo que ens mostra la seva utilització:

No hay comentarios:

Publicar un comentario