martes, 30 de octubre de 2012

Power Point

Segur que tothom ha utilitzat el PowerPoint alguna vegada per a realitzar alguna presentació a l'escola, però mai ens hem parat a pensar què és el PowerPoint i quines utilitats té. Despres d'haver llegit l'article: 12 propostes d'ús creatiu i multimedial del programa PowerPoint, hem comentat a classe els seus avantatges i desavantatges, i el seu ús antigament i actualment.

Avantatges:
- Permet estructurar un discurs
- Es té en pantalla una guia del que s'està parlant. 
- Permet incorporar imatges il·lustratives. 
- Inserir elements com: imatges, so, vídeo, animacions,... 
- Facilitat per prendre apunts. 
- Poder utilitzar una gamma de colors i formes variada. 
- Provoquen la interacció professor/alumne o alumne/alumne.

Desavantatges:
-  Moltes vegades hi ha massa informació en les diapositives i no es llegeix amb claredat.   
- L’orador ja no explica o relata sinó que es limita a llegir la pantalla.   
- Els colors i les formes es col·loquen en pantalla de forma indiscriminada
- Hi pot haver un abús dels elements multimedials.
- Els oradors tenen tendència a incloure més continguts amb la falsa creença que els alumnes ho assimilen més ràpid.  

Fins avui en dia, la majoria de nosaltres hem fet un ús tradicional del PowerPoint, que significa un ús tradicional? Doncs que l'objectiu de la nostra presentació ha sigut explicar, exposar, transmetre idees a un grup col·lectiu amb un suport multimedia.
Hem utilitzat el PowerPoint per a fer exposicions davant del grup per a explicar treballs i els professors també l'han utilitat per a fer les classes més dinàmiques, tot i que sovint no ho han aconseguit perquè els PowerPoints que ells utilitzaven provocaven la desconnexió per part dels alumnes, perdien el fil de la classe. 

Hem de potenciar l'ús creatiu del PowerPoint, ja que és un programa que si s'en fa un bon ús és molt fàcil de treballar i dóna uns bons resultats. I que significa fer un ús creatiu del PowerPoint? Doncs comunicar des d'un altre punt de vista. Fer les presentacions per tal de provocar interacció amb el públic, per facilitar l'aprenentatge cooperatiu, fer-lo servir com a pissarra digital. Per a aconseguir-ho, en les diapositives no posarem allò que direm, les diapositives han de ser senzilles i sense gaires animacions ni sorolls. Ha de ser una presentació interessant, que cridi l'atenció de l'oient a escoltar allò que explica el que presenta. Als oradors ens interessa dialogar i no transmetre informació per tal de crear interactivitat i ser creatius per a captar l'atenció dels oients.

Aquí us deixo el Power Point que vàrem fer la Clara Ponce i jo per a l'exposició d'identitat i territori:


No hay comentarios:

Publicar un comentario